Актьорите Алек Алексиев и Яна Титова обявиха победителите в конкурса за детска рисунка „Моят приятел – Слънцето“, организиран от „МС Общество – България“

Актьорите Алек Алексиев и Яна Титова обявиха победителите в конкурса за детска рисунка „Моят приятел Слънцето“

Звездното семейство – актьорите Алек Алексиев, Яна Титова и техните хлапета Ая и Хана, както и Александър Миланов от Национална пациентска организация избраха победителите в конкурса за детска рисунка „Моят приятел Слънцето“. 129 деца изпратиха своите рисунки, в които по очарователен начин представят своето разбиране за Слънцето и защо то е приятел на всички ни.

„Много е трудно да посочиш кое дете е по-добро от друго. В избора ни помогна нашата дъщеря Ая, която разбира от детски работи и е експертът по детското изкуство у дома. Щастливи сме, че имахме възможността да разгледаме толкова детски рисунки. За пореден път се убеждаваме, че талантът при децата е нещо удивително и винаги има какво да научим от малчуганите“, каза по повод конкурса Александър Алексиев. Алекс е познат на телевизионните зрители от сериала „Откраднат живот“, където изигра ролята на д-р Василев, както и от киното – от филмите „Воевода“, „Възвишение“, „Чест“ и др. Яна Титова е театрална актриса, която в последната година се изяви и като режисьор на филма „Доза щастие“, в който се разказва историята на журналистката Весела Тотева.

Конкурсът е инициатива на фондация „МС Общество – България“ и има за цел да популяризира сред децата и младите хора това, че дефицитът на витамин Д може да доведе до отключването на различни заболявания, сред които и МС.

И така, звездното жури отличи с награди:

Сред децата на възраст 7–10 години

3 място – Даниел Владимиров, 8 г., гр. Шумен

2 място – Ирина Йонева, 8 г., гр. Шумен

1 място – Теодора Свиленова, 9 г., гр. Шумен

Сред децата на възраст 11–14 години

3 място – Василена Господинова, 11 г., София

2 място – Добромира Малчева, 13 г., гр. Попово

1 място – Селин Хасанова, 11 г., гр. Попово

Вижте и видео поздрава на звездната двойка.