АЛА посрещна американската Smile train

Осъществи дългоочаквана среща между Асоциация лицеви аномалии и американската организация Smile train. След много години съвместна работа нашите членове от АЛА имаха удоволстието да бъдат домакин на вицепрезидент и регионален директор на Smile train – Шанън Ламбърт.

Визитата започна със среща в Американското посолство инициирана от г-жа Ламбърт. Тя заедно с професор Анастасов и директора на Европейската асоциация за вродени аномалии (ЕСО) Гарет Дейвис имаха възможността да запознаят представителите на посолството с дейността на Smile train в България, с характеристиките и лечението на вродени лицеви аномалии и да обсъдят проблема в България. След посещението се надяваме да можем да разчитаме на подкрепа от посолството на Америка на национално ниво.

Посещението продължи в Пловдив в отделението по пластична, възстановителна и естетична хирургия УМБАЛ”Св. Георги”. Екипа на АЛА успя да се запознае с г-жа Ламбърт, както и да обсъди бъдещата си съвместна работа. По време на посещението се състоя ежегодната среща от мрежата на медицински сестри, която се финансира от Smile train.

„Визитата бе изключително полезна за нас. В следствие от нея, на част от екипа на АЛА, бе финансирано участието в първия конгрес на Европейската асоциация за цепнатини на небцето и асоциирани краниофациални аномалии (ЕАЦКА). Проф. Анастасов, д-р Гигов, д-р Великова, както и Йорданка Маркова имаха възможността да обменят опит и презентират своята работа.“, коментират от АЛА.

В следствие на срещата екипа на отделението получи специално брандирано медицинско облекло. Също така ни бяха изпратени специализирани бебешки шишета в помощ на новородените, съобщават от АЛА.