„Благодаря Ви, че Ви има“- инициатива на Сдружение „УСМИВКА“ за отбелязване на Международния ден на думата – БЛАГОДАРЯ!

Във връзка с Международния ден на думата „Благодаря“– 11.01.2015 г., Сдружение „УСМИВКА“ организира конкурс за написване на писмо, съвместно с учениците от СОУ „Иван Вазов“, гр. Бургас на тема „Благодаря Ви, че Ви има“. С писмата малчуганите изразиха своята благодарност към приятели, познати, учители, училище, родители, баба и дядо.

Целта на инициативата е децата още в най-ранна възраст да придобият умения за писане на писма и да изразяват своята благодарност и уважение към хора, които заслужават това. Реализирайки инициативата си „Благодаря Ви, че Ви има“ екипът на Сдружение „УСМИВКА“ стартира серия от инициативи за 2015 г., чиято цел е да се повиши информираността на децата и младите хора за водене на кореспонденция и умения за провеждане на разговор, като по този начин се подобри диалогът между поколенията и се насърчи толерантността и солидарността между тях.

11-ти януари е най-учтивият ден в годината, защото тогава светът чества специалния ден на думата БлагоДаря (International Thank You Day). Това е една от най-използваните думи в човешкото ежедневие, която коства толкова малко, а дава толкова много. От всички езици, българският най-добре отразява същността на тази дума. Тя означава дарявам благо, дарявам добро, т.е. благодарейки за дареното ни, ние даряваме благо.

Най-добрите 10 писма ще бъдат наградени от Сдружението, а награждаването ще се състои на 21.01.2015 г. – „Международен ден на прегръдката“.