Близки на пациенти с Паркинсон ще споделят опит в неформална група

Във Варна започват срещи за обмяна на опит за Паркинсоници и техни близки.

Целта на срещите е да се предостави възможност хората засегнати от болестта да обменят опит и да се подкрепят взаимно. Участниците ще могат да разговарят за болестта, за трудностите, които срещат и как се справят с тях. Тези срещи могат да бъдат и особено полезни за хора, които скоро са се сблъскали с диагнозата, като им помагат по-лесно да преодолеят първоначалния шок.

На първата среща участниците ще се запознаят и ще обсъдят заедно въпроси като: Колко често да организираме срещи? Как точно да протичат срещите? Има ли специални теми, които вълнуват участниците? Има ли нужда да поканим експерти, които на някои от срещите да отговарят на въпроси?

Болестта на Паркинсон е прогресивно неврологично заболяване, което засяга около 15 000 души в България. Както при всички други хронични заболявания и тук е от значение не само диагнозата и медицинското лечение, а и подкрепата, която засегнатите получават от хората около тях и средата, в която живеят. Да поговориш с някого, който вече е минал по същия път често е изключително полезно и успокояващо.

Първата такава среща ще се проведе в неделя, 14.07.2019 г. от 16:30 ч. Залата се намира в гр. Варна, ул. Иван Страцимир, 2Б, ет. 5.  Участието е безплатно.

За контакти:

Eлектронна поща: parkinson.grupa.varna@gmail.com,

Тел.:  0898931874

фейсбук група: „Паркинсон – група за обмяна на опит“