БОППХ спечели престижна награда от PHA Europe за кампанията си за Световния ден на пулмоналната хипертония

Кампанията „Дари дъх! Движението е живот!“ на Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония бе отличена в престижния конкурс, отличаващ инициативи за Световния ден на пулмоналната хипертония. Инициативата се организира от европейската асоциация по пулмонална хипертония PHA Europe. Това е второ отличие за българската пациентска организация, първото бе спечелено с инициативата през 2013 г.

Спортното събитие през 2019 г. се проведе във фитнес център „Спартак“ и бе водено от инструктора Стефан Терзийски. В спортната инициатива се включиха популярни лица от телевизията и киното, спортисти, музиканти и приятели на каузата. В спортното събитие се включиха актьорите Александър Алексиев (познат от сериала „Откраднат живот“ и филма „Възвишение“) и Кирил Недков, водещият от Нова телевизия Кузман Илиев, кондиционните треньори и спортни инструктори Костадин Зашев, Калоян Чернев и Мартин Петров, треньорът по триатлон Калин Стоянов и талантливият музикант и активен спортист Георги Чапанов, както и съоснователката на „Майко мила“ Елисавета Белобрадова.

Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония изразява искрената си благодарност на Стефан Терзийски и на всички участници.

Наградата от 2000 евро ще бъдат използвани за подкрепа на български пациенти с пулмонална хипертония.