Българско сдружение лимфом (БСЛ) отбеляза месеца на рака на кръвта и своя първи юбилей със събитие на 27.09.2016 г. По време на форума беше представена книгата „Всичко, което започва, когато „свършва“ ракът“, чийто превод и публикуване са дело на БСЛ. Актьорът Стефан Данаилов разказа за своята борба със заболяването, а проф. д-р Георги Михайлов – национален консултант по клинична хематология, говори за лимфомните заболявания. Представени бяха и други аспекти от активната дейност на организацията през последната година.

В рамките на събитието Сдружението за първи път връчи специална награда на Научното дружество по хематология за неговата всеотдайна работа и безрезервна подкрепа към пациентите с лимфомни заболявания.

Част от честването на годишнината бе посветено на отбелязването на месеца на рака в България. Представено беше видео от кампанията „Да направим рака на кръвта видим“.

На събитието присъстваха институционалните и професионални партньори на Сдружението, пациенти и техните близки.

БСЛ e организация с нестопанска цел, основана през 2006 година и създадена в помощ на пациентите, засегнати от лимфомни заболявания, и техните близки. В продължение на 10 години Сдружението работи в посока защита на правата на пациентите, осигуряване на достъп до адекватно лечение и своевременно медицинско обслужване и оказване на физическа и емоционална подкрепа на пациентите и техните близки.

Translate »