Григор Димитров отново в Надзорния съвет на НЗОК

Григор Димитров от Българската стопанска камара е новият стар член на Надзорния съвет на НЗОК. Той влиза в Надзора на мястото на Боян Бойчев от квотата на работодателите.

Григор Димитров работи в БСК от 2009 г. по проблемите на пенсионното и здравното осигуряване, трудовите и индустриалните отношения.

Има висше техническо и висше икономическо образование. Магистър по управление на човешките ресурси. Доктор по икономика. Преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси.

Работил е в Комитета по  труда и социалната политика като зам.-председател, в Министерство на здравеопазването – заместник-министър,  зам.-началник на Военно медицинска академия. Главен изпълнителен директор на пенсионноосигурителна и на здравноосигурителна компания.

Участвал е в работната група по подготовка на Кодекса за социално осигуряване 2000 г., в Консултативния съвет по проблемите на пенсионната реформа (2010 г.). Ръководител и участник в работни групи и екипи по различни проекти в областта на труда и социалното осигуряване, организирани от НС, МС и МТСП.

Източник: zdrave.net