Депутати отбелязаха Световния МС ден

За първи път, чрез съвместна инициатива на фондация „МС Общество – България“ и Комисия по здравеопазването, в Народното събрание беше отбелязан Световният ден на множествената склероза. Информационната акция в Народното събрание продължи 2 часа, в рамките на които бяха представени информационни материали, специално подготвени са събитието, а представители на пациентската организация имаха възможността в лични разговори да запознаят депутатите и гостите на парламента с посланията на Световния ден, със скритите симптоми за заболяването и с митовете и фактите за МС.

Освен д-р Дариткова и г-жа Караянчева, в инициативата се включиха и много други депутати, както и представители на пациентски и съсловни организации. В знак на подкрепа те поставиха оранжеви лентички – символ на заболяването и оставиха своите послания, обединявайки се около идеята, че пациентите с МС имат нужда от разбиране и подкрепа.

Голям интерес предизвика и манекенът, създаден специално за събитието, чиито аксесоари онагледяваха скритите симптоми на болестта, в унисон със слоугана на тазгодишния Световен ден – Не е нужно да виждаш симптомите ми, за да повярваш, че ги има.