Доброволци от „Жажда за живот” – Сливен популяризираха борбата с насилието и тормоза в училище

Инициативата „Ден на розовата фланелка датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават от тях на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

У нас възпитаници на ОУ „Братя Миладинови” помечтаха заедно с доброволците от сдружение „Жажда за живот” за училище на бъдещето без агресия и тормоз. Ученици от пети, шести и седми клас се включиха в изготвянето на КАРТА НА МЕЧТИТЕ. Рецептата сподели Рая Попова – училищен психолог: „Нашата реалност се ражда и пресъздава от нашето подсъзнание. Картата на мечтите е своеобразен пътеводител в страната на желанията. От списания можете да изрежете снимки на това, което бленувате и да ги залепите на голям картон в следните сектори: БОГАТСТВО, ДОМ, СЕМЕЙСТВО, ЗНАНИЯ, МЪДРОСТ, СЛАВА, РАБОТА, КАРИЕРА, ЛЮБОВ, БРАК, ДЕЦА, ТВОРЧЕСТВО, ПЪТЕШЕСТВИЯ, ПРИЯТЕЛСТВА. Заниманието е лесно, приятно и вдига енергията на макс. Чувствайте се като на празник! Нашият барометър на емоциите скочи неимоверно много при изготвянето на най-дългия розов гирлянд заедно с децата от IIб и IIв класове. Благодаря на класните ръководители – вълшебнички Марияна Паскалева и Радка Петрова за създаденото пространство за добри чудеса. В сътворяването на училищните карти на мечтите се включиха без резерви дори учениците със специални образователни потребности.