ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 17-годишният Краси се нуждае от бял дроб и помощ, за да живеее

Красимир Тодоров Коев е на 17 години и е диагностициран с генетичното заболяване муковизцидоза, което възниква поради дефект в структурата на хлорните канали на клетките.  В резултат на това се натрупва гъст мукозен секрет, който създава условия за възникване на хронично възпаление и развитие на прогресираща дихателна недостатъчност.

Момчето се нуждае от спешна белодробна трансплантация, но такава не може да му бъде направена, тъй като Краси трябва да бъде стабилизиран, за да може да покрие необходимите критерии за извършването на предварителен оценъчен преглед в клиника в чужбина.

На първо място детето се нуждае от закупуване на нова дренажна жилетка, която е част от задължителните процедури, които съпътстват ежедневните на всеки пациент, засегнат от това рядко заболяване.

Отделно той се нуждае от специален тип парентерално хранене, което да повиши неговото телесно тегло и да го стабилизира.

Управителния съвет и екипа на Национална пациентска организация ще подкрепят стартиралата кампания за набиране на средства в подкрепа на Красимир, като тя ще бъде отразена от националните медии.

Всеки, който желае, може да подпомогне усилията на семейството да спаси Краси, като дари средства по дарителстката сметка

IBAN: BG09STSA93000025690572

BIC: STSABGSF