„Какво изпусна Алекс“ – кампанията „Живот със злокачествени заболявания на кръвта е възможен“ продължава

Кампанията „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен“ на Българското сдружение „Лимфом“ продължава. Партньори, както и досега, са Българско медицинско сдружение по хематология (БМСХ), Българско медицинско дружество по детска хематология и онкология и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

През месец юли се проведе интересно събитие: 30 студенти от различи специалности, разделени на отбори, се състезаваха помежду си в продължение на два дена да изградят цялостна концепция за информационна кампания през месеца за борба с рака на кръвта – септември – която да покаже, че този вид заболявания вече са лечими. Нарекохме състезанието Healthathon „Иновация за живот“.

Идеите на победителите реализирахме.

Ето как:

Създадохме видео „Какво изпусна Алекс?“, което се излъчва на екраните на метростанциите в София. Плакати с кадри от него също могат да бъдат видяни на станциите и във влаковете. То показва на хората, че всеки може да е на мястото на Алекс, както и че всеки пациент със злокачествено заболяване на кръвта ВЕЧЕ има шанса да изживее важните моменти в живота си.

Вижте и Вие видеото: