Кислороден концентратор ще бъде на разположение на пациентите с пулмонална хипертония, благодарение на кампанията „За да разперим крила“

Кампанията  „За да разперим крила“ ще подпомогне нуждаещи се пациенти с пулмонална хипертония да разперят „крила“. Сдружение БОППХ вече разполага и с мобилен концентратор Inogen One G3, който осигурява ефективна пулсова кислородна терапия.

Кислородната терапия в домашни условия значително подобрява състоянието на болни с различни белодробни болести. Особено ефективна е при започване в начална фаза на заболяването.

Кислородният концентратор е уред за медицински цели за провеждане на кислородна терапия в домашни условия. Уредът е много по-удобен от кислородната бутилка, тъй като не е необходимо зареждане с кислород. Концентраторът извлича кислород от въздуха в стаята и го подава в концентриран вид към пациента. Кислородната газова смес постъпва към пациента по кислородопровод с дължина 2 метра и назална канюла. Вграденият овлажнител обезпечава безопасна кислородна терапия.