„Красота с кауза“ в подкрепа на деца с онкологични заболявания

Инициативата „Красота с кауза“ е в подкрепа на децата, които се борят с онкологични заболявания, както и в памет на онези, които са загубили битката.

На 15.02.2020 г. сградата на Националния дворец на културата заблестя в злато. „Красота с кауза“ е мотото на благотворителната инициатива, в която участие професионални гримьори-ученици от популярна школа по грим разкрасяват всеки желаещ срещу избрана от него сума, която отива за дарение. Събираните средства ще бъдат дарени за доизграждане на първия в България Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания.

Благотворителната инициатива придобива завършен вид с всеки изминал ден. Центърът съвсем скоро ще бъде готов, но има нужда от финансиране за довършителни работи.

За събраните средства все още няма окончателен резултат, но в кутиите, носени от Сдружението, са събрани над 4 000 лв., като всеки желаещ да се гримира първо пуска парите в кутиите и след това сяда за грим.

На събитието звуча химнът на децата с онкохематологични заболявания – песента „Щом си с мен“ в изпълнение на Веси Бонева, Яви, Васко Чергов и дъщеря му Инела.

Пред БНР баща на едно от присъстващите деца споделя, че е трудно да се гледа дете с онкохематологично заболяване, защото страда както то, така и майката. Добавя, че благодарение на лекарите, които им помагат, са добре.

Майка на преборило рака дете заяви, че въпреки всички трудности вярва, че ще има ден, в който децата ще спортуват, танцуват и ще бъдат щастливи.

На 15.02.2020 – Международен ден за борба с рака при деца, в зала 10 на НДК всеки желаещ  си направи професионален грим с кауза. Мъжете също подкрепят инициативата, като за тях беше предвидена златна панделка, която е символ на децата с онкохематологични заболявания.

Източник: uspelite.bg