Лекари от „Пирогов“ оперираха цяла нощ момче със счупен череп

Лекари от „Пирогов“ спасиха 7-годишно дете, след като се наложи да го оперират цяла нощ. Момчето от Монтана получило тежка черепно-мозъчна травма при падане с колело и се наложило спешно да бъде транспортирано в София. След намесата на неврохирурзите от „Пирогов“ момченцето е вън от опасност и се възстановява, съобщиха от болницата.

То е било прието по спешност в нощта на 30 април срещу 1 май. Лошо падане от колелото е причината веднага да бъде вкарано в операционната. Направените високоспециализирани изследвания показват, че момчето има открита импресионна фрактура – тежко счупване на черепа с притискане на мозъка. Налага се незабавна операция, която продължава цяла нощ. Извършват я д-р Петър Илков и екипът му, а анестезиолог е д-р Боряна Янева.

След успешната операция, момчето е настанено за лечение в детската реанимация, където е поставено под активни интензивни грижи и наблюдение. В момента вече е добре, в съзнание, контактно и адекватно, уточниха от „Пирогов“.