Лекари от УМБАЛ „Св. Марина“ спасиха дете след попадане на чуждо тяло в бронх

Дете на 1,3 години бе спасено от лекарски екип в УМБАЛ „Св. Марина“ след попадане на чуждо тяло в бронх, съобщиха от лечебното заведение. „Детето е постъпило по спешност със задушаване след попадане на парче от орех в бронха“, коментират медици.

Екипът, извършил животоспасяващата операция на детето включва доц. Илиев, д-р Керимов и д-р Давидов от Клиниката по УНГ, д-р Джелилов, д-р Илиева и д-р Михайлова от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ), медицинските сестри Шакир, Горанова и Перфенова от КАИЛ, операционни сестри Мицева и Авджиева, както и санитар Ненчева.

Животът на детето е спасен благодарение на бързата и точна реакция на лекарите от Детския спешен кабинет и Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна, както и на екипите, насочили и транспортирали детето.

Преди месец в университетската болница бе спасено и 10 месечно бебе от Русе след попадане на чуждо тяло от растение в десния бронх.

Източник: Здраве.нет