„МС общество“ проведе дискусия с народните представители по повод Световния ден на множествената склероза

На 30 май 2019 г. Комисия по здравеопазването към Народното събрание беше домакин на дискусия, посветена на Световния МС ден. Събитието бе модерирано от председателя на комисията д-р Даниела Дариткова, и в него освен членовете на Комисията, взеха участие и д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването и представители на съсловните организации, сред които г-жа Милка Василева, председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и проф. Илко Гетов, председател на Български фармацевтичен съюз. Специални гости и лектори на събитието бяха акад. проф. д-р Иван Миланов, д.м.н., проф. д-р Красимир Генов, д.м.н. и проф. д-р Ивайло Търнев, д.м.н.

Презентация беше изнесена и от заместник-председателя на „МС ОБщество – България“ Марин Иванчев, в която бяха представени скритите симптоми на заболяването, митовете и фактите за него, като бяха очертани и бъдещите стъпки в дигиталното здравеопазване в сферата на множествената склероза.

На дискусията бяха обсъдени и съвременните тенденции и новости в лечението на заболяването, като бяха отправени и препоръки относно дългосрочната грижа за пациентите с МС. Не на последно място, отново беше подчертана нуждата от солидарност и подкрепа на хората с неврологични заболявания.