Народен представител дари парите от рождения си ден на деца с лицеви аномалии

В навечерието на Великден народният представител Димитър Георгиев дари 1815 лева за подпомагане на деца с лицеви увреждания.

Средствата са събрани по време на 50-годишния юбилей Той самият помолил гостите си да не носят подаръци и цветя, като вместо това оставят пари в специално подготвената кутия за дарения. Така се събрала сумата от 1815 лева. Димитър Георгиев решава да дари парите на Асоциацията за деца с вродени лицеви аномалии „АЛА“. Операциите на децата се поемат от здравната каса, но прегледите, материалите и ортодонтското лечение не влизат в одобрената пътека, а процедурите са скъпи. Подобни увреждания често стават причина хлапетата да бъдат изоставяни от родителите си. От „АЛА“ се борят това да не се случва, работят със семействата и ги подпомагат в грижата за възстановяването на децата, претърпели хирургически интервенции.

Георгиев предаде сумата на Жана Ангелова, председател на асоциацията, и професор Юрий Анастасов, който най-често извършва операциите на децата.

Димитър Георгиев от години организира кампании за подпомагане на болни деца и сираци. „Важното е да бъдем добри и съпричастни не само по Коледа и Великден. Нека всеки, който има възможност, да помага на хората в нужда“, призова народният представител и пожела хубави празници на всички българи.

Източник: https://www.marica.bg/