Национална пациентска организация и Philips Bulgaria с дарение за „Пета МБАЛ – София“ ЕАД

Грижата за пациентите и тяхното здраве винаги е била от първостепенна важност. По този повод Национална пациентска организация (НПО) и Philips България направиха съвместно дарение за „Пета МБАЛ – София“ ЕАД, в помощ за борбата срещу разпространението на COVID-19 на територията на България.

Дарението включва пречистватели за въздух, както и малки електроуреди, които вярваме, че ще бъдат от полза не само за пациентите, но и на медицинския персонал на лечебното заведение.

Вече 10 години НПО защитава правата на пациентите и работи за осигуряването на равен достъп и качествено здравеопазване за всички български граждани. Philips, от своя страна, повече от 125 години, следват пътя на предизвикателствата и откритията за значими иновации, водещи се от максимата, че винаги има възможност да направят живота по-добър.

Именно затова, обединени от желанието си да подкрепят медицинските специалисти, работещи в условията на пандемия и полагащи непрекъснати грижи за своите пациенти, НПО и Philips България се надяват това дарение да облекчи и подобри условията на болничната среда.