НПО се включи в риалити шоуто BAILANDO

Организацията участва чрез своя председател д-р Станимир Хасърджиев, който ще танцува в полза на каузата за създаване на Дарителски фонд за подпомагане на нуждаещи се пациенти.

Национална пациентска организация се включи в благотворителното шоу по Нова телевизия Bailando. Организацията участва чрез своя председател д-р Станимир Хасърджиев, който ще танцува в полза на каузата за създаване на Дарителски фонд за подпомагане на нуждаещи се пациенти.

Продуцентите на шоуто са определили за негов партньор в танците г-жа Ширин Местан. Г-жа Местан има опит като бивш заместник-председател на Обществения съвет на Център „Фонд за лечение на деца” и дълги години е била председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Д-р Станимир Хасърджиев и г-жа Ширин Местан стартираха участието си в шоуто с английски валс, като оценката на журито за представянето им беше 21 точки.

Дарителският фонд на Национална пациентска организация ще събира средства за нуждаещи се пациенти, както и за различни благотворителни каузи на пациентски организации. Средствата във фонда ще се набират посредством sms система, чрез специални дарителски сметки, както и чред други видове финансови и нефинансови дарения.

Прозрачността и целесъобразността на изразходването на средствата ще се контролира от Обществен съвет, в който ще участват политици, общественици, представители на медии, пациенти. Всяка седмица в шоуто Bailando Национална пациентска организация ще дава старт на дарителски кампании за различни нуждаещи се пациенти.

На сайта на НПО ще бъде разработена специална секция, на която ще бъде публикувана информация за отделните хора, нуждаещи се от набиране на средства за лечение, както и начините, чрез които обществото може да помогне на пациентите.