НПО търси младежи пациенти за участие в обучение за пациентски права и лидерство

Национална пациентска организация организира събитие за младежи, които са или са били пациенти, с различни заболявания, част от които хронични, преминали са продължително лечение, претърпели трансплантация и други, за участие в обучително събитие, което ще се проведе в Пловдив от 27 до 30 септември 2019 г.

В обучението могат да се включат младежи от 18 до 29 г., които са с хронични заболявания, преминали са през продължително лечение или са претърпели различни животоспасяващи интервенции или са с потвърдена неработоспособност (с ТЕЛК).

В рамките на обучението ще бъде създадена група от активни младежи, които да се застъпват за правата на младите пациенти и които да подкрепят Национална пациентска организация в това да разбира по-добре основните проблеми пред младежите с различни заболявания и увреждания.

В четирите дни, с подкрепата на психолози и социални работници, младите хора ще обсъждат тревожността и емоционалните предизвикателства, с които се срещат младите хора, които са преминали през лечение или са с хронични заболявания. Ще се постави акцент върху уменията за лидерство и върху това как младежите да отстояват правата си. В рамките на събитието ще се работи и в малки групи за споделяне на опит, които ще се водят от пациенти с реален опит.

Национална пациентска организация поема всички разходи на участниците (транспорт, настаняване, храна).

Крайният срок за записване е 6 септември 2019 г.

Записването става с попълването на формуляр, който е публикуван тук: http://bit.ly/2XQsjmw

Обучението се финансира по проект „Младежи в действие – обучително събитие за младежи с увреждания и хронични заболявания“, финансиран по договор № РД04-66/01.07.2019 г., с финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила“.