Пациентите в Спешното отделение на УМБАЛ „Георги Странски“ отново могат да чакат седнали след застъпничеството по проект „Активни граждани за местни и национални реформи в здравеопазването“.

„След серия срещи с ръководството на болницата беше възстановен достъпът до местата за сядане първо пред Спешното отделение, впоследствие и пред ТЕЛК.-Плевен и клиники с по-голям поток от пациенти“, отчита регионалния координатор по проекта Бойко Гаргов. Изготвен е и план за поставяне на указателни табели за местоположенията на отделните бази на УМБАЛ „Георги Странски“, които са разположени на 6 адреса, както и на отделните клиники в самите бази.

С цел да се подобри имиджът на здравната система предстои популяризирането на добри примери, в центъра на които да бъдат историите на пациентите.

Дейностите по проект „Активни граждани за местни и национални реформи в здравеопазването“ са в резултат на идентифицираните проблеми в Регионалната застъпническа карта за област Плевен. Тя е публикувана в сайта на проекта, който се изпълнява от Националната пациентска организация с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП, Фонд Активни граждани България.