„Пирогов“ създава нов център, поема 24-часовото разположение на джипитата

www.dariknews.bg, 20.04.2018 г.

„Пирогов“ ще поеме 24-часовото разположение на общопрактикуващите лекари посредством нов медицински център, който се очаква да бъде готов до 1 май.

Този център ще приема спешността в нощните часове и в почивните дни, обясни пред Дарик д-р Асен Меджидиев, УНГ специалист в спешната болница и председател на столичната колегия на Българския лекарски съюз.

Джипитата, които желаят, могат да се възползват от сключване на договори с центъра, посредством които да предоставят на пациентите достъп до всички специалисти в лечебното заведение.

„Видях, че това е един от големите проблеми на общопрактикуващите лекари. 24-часовото разположение е трудно за поемане от тях. Проведохме няколко разговора с проф. Балтов и директори на лечебни заведения. Изграждайки новия медицински център на „Пирогов“, който към 1 май ще бъде готов и доста сериозно оборудван, мисля че наистина ще можем да помогнем на общопрактикуващите лекари и пациенти“, каза д-р Меджидиев.