Сдружение „Аутизъм Днес“ организира първата международна конференция „Аутизмът не е присъда! Практически решения, представени от водещи експерти“

Международна конференция ще представи за първи път в България практически решения от водещи световни експерти

От 11 до 13 ноември в София ще се проведе първата международна конференция “Аутизмът не е присъда! Практически решения, представени от водещи експерти”. Събитието се организира от “Сдружение Аутизъм Днес” – учредено от специалисти в областта на приложния поведенчески анализ, общественици и родители на деца в аутистичния спектър. Мисията на организацията е създаване на професионално общество в България за работа с деца с аутизъм, което използва научно доказани методи и се придържа към световните и европейските професионални и етични стандарти в практиката.

Конференцията ще бъде разделена на две части: лекционна и практическа. Основен лектор ще е Дийна Сингър (BCBA, работи за терапевтичния център в София и в центъра в Плевен като ръководител на ABA, координатор и обучител). В конференцията ще вземат участие и други международни експерти, които ще изнасят всеки ден по една лекция свързана с превенцията, лечението или образованието и живота на аутистичните хора.

В планираните работни сесии с фокус към различни теми, свързани с подобряването качеството на живот на хората в аутистичния спектър, ще се обсъдят нови знания и опит в сферата, ще се коментират предизвикателствата пред тези хора както в социалните сфери, така и в научните, ще се дадат конкретни примери как трудностите да бъдат преодолени. Във времето за работни сесии всеки от тях ще работи в групи до 20 човека – практическата част от конференцията. Участниците ще могат да се включват в различни работни групи според фокуса, който ги интересува. Практическата част на конференцията ще даде възможност за споделяне на знания и умения как да подобрим качеството на живот на хората със заболявания в аутистичния сектор.

Форумът ще даде актуална информация за аутизма, базирана на най-новите международни проучвания и постижения в тази област. Споделеният опит ще очертае и конкретни успешни практики за приобщаване на хората с подобни проблеми към общността, създавайки им възможност за изграждане на пълноценни отношения с другите, както и за намиране на професионална реализация.

Широкият спектър от теми, които конференцията ще засегне, я прави изключително полезна както за специалисти в областта – психолози, логопеди, специални педагози, терапевти, лекари, хора, ангажирани в научните изследвания в областта, така и за учители, родители и други засегнати от проблема.

Входът за трите дни от конференцията при ранно записване е 140 евро, а след 20 октомври – 180 евро, левовата равностойност се изчислява по курса на БНБ за деня.

Билетите за конференцията можете да закупите по банков път, а на място може да бъде издадена и фактура:

Сдружение „Аутизъм днес“

Райфайзенбанк България ЕАД

SWIFT BIC код: RZBBBGSF

Разплащателна сметка в лева:

IBAN BG13RZBB91551009473794

За допълнителна информация:

Сайт на събитието: www.autism-conference.com

Лора Калагларска, lora.kalaglarska@3con.eu

Агенция 3CON

ПР и комуникации на конференцията “Аутизмът не е присъда. Практически решения, представени от водещи експерти”.