За втора поредна година България стана част от международната инициатива #lightupformito, с която се отбелязва краят на Световната седмица за повишаване на информираността за митохондриалните заболявания.
Инициатор на активностите бе Национално сдружение на пациентите с митохондриални заболявания, като в отбелязването на Световната седмица се включиха редица доброволци и общини, които, осветиха в зелено публични сгради и обекти, сред които:
  • Столична община - Столична библиотека
  • Община Велико Търново - крепостта Царевец
  • Община Бургас - Мостът в морската градина
  • Община Хасково - Камбанарията до Монумента на Света Богородица в парк Ямача
  • Община Стара Загора - сградата на общината

Повече информация за митохондриалните заболявания, както и контакт с Национално сдружение на пациентите с митохондриални заболявания, може да намерите на www.mitobg.com.