Ръководството за пациента с кожен лимфом – вече и на български език.

Кожният лимфом е рядък подтип неходжкинов лимфом, който започва в кожата. Не е класифициран като рак на кожата, тъй като раковите клетки произхождат от бели кръвни клетки, наречени лимфоцити.

Има характеристики, които го отличават от повечето други лимфоми, чрез неговото физическо представяне, възможни начини на лечение и свързаните с тях психо-социални проблеми.

По тази причина, от миналото лято Lymphoma Coalition Europe (LCE) работи по проекта „Spread the word“, за да помогне на пациентските групи, пациентите и полагащите за тях грижи хора в Европа да развият по-добро разбиране на този предизвикателен подтип и да предоставят по-лесно достъпна информация за пациента.

Съвместно със световната фондация за кожна лимфома (Cutaneous Lymphoma Foundation), Лимфомната коалиция за Европа (на които Българско сдружение „Лимфом“ е член) са адаптирали публикацията на „Ръководството за пациента с кожен лимфом“ на български език.

Книжка – ръководство за подпомагане на пациентите и техните близки при лечение на кожен лимфом, микозис фунгоидес, синдром на Сезари можете да изтеглите от линка:

БРОШУРА ЗА ПАЦИЕНТИ

Източник: http://www.limfom.info/