Сдружение „Зачатие“ с благотворителна инициатива за двойките с репродуктивни проблеми

От Сдружение „Зачатие“ вярват, че мечтите трябва се сбъдват и затова помагат на семействата, които вървят по трънливия и дълъг път към своето очаквано дете. Благодарение на тяхната дарителска и благотворителна инициатива „Коледно желание“ през годините са изгрели много детски усмивки.

Държавният Център за асистирана репродукция финансира до четири опита за лечение чрез ин витро, но това далеч не помага на всички хора с репродуктивни проблеми. Увеличават се двойките, които са изчерпали правото си на финансиране, но не са постигнали успех. Не се финансират пациентите с нужда от донорска процедура. Някои клиники в страната нямат договор с държавния фонд и техните пациенти са лишени от държавно финансиране.

Затова Сдружение „Зачатие“ ще подпомогне  3 двойки, които не могат кандидатстват за финансиране от фонда за асистирана репродукция. Ще им предоставят ваучери на стойност 2000 лева. Средствата ще се изплащат директно на клиниките, в които тези двойки се лекуват чрез ин-витро процедура. Средствата за тези ваучери са събрани от продажба на сувенирите на сдружение „Зачатие“ в рамките на кампанията „Да завали слънце в повече български домове!“ и от дарения на приятели на сдружението.

Дарения можете да правите по банковата сметка на Сдружение „Зачатие“ или чрез PayPal.

След приключване на кампанията ще оповестят публично на сайта на сдружение „Зачатие“ всички дарени суми.

Банкова сметка:

Сдружение Зачатие
IBAN: BG10FINV915010BGN0JDTK
BIC: FINVBGSF
основание: дарение за Коледно желание

Или PayPal

Условия за кандидатстване за ваучер на стойност 2000 лева от сдружение „Зачатие“

Могат да кандидатстват всички двойки с репродуктивни проблеми, които отговарят на едно или повече от следните условия:

– Партньорката е с доказан изчерпан яйчников резерв (представя се копие от медицински документ – изследване, епикриза и др.);
– Кандидатите са изчерпали всички полагащи се опити към „Център за асистирана репродукция“ и не са постигнали успешно забременяване и раждане на дете;
– Партньорката е на възраст над 43 г. или е чуждестранен гражданин и поради тази причина не може да се възползва от финансирането на „Център за асистирана репродукция“;
– Кандидатите имат договор за лечение в клиника, която не работи с „Център за асистирана репродукция“.

– Задължително условие е поне единият партньор от двойката да е регистриран потребител във форума на сдружение Зачатие преди 13.11.2019 г.

– Задължително условие е кандидатите да не са получавали досега финансово подпомагане от инициативата „Коледно желание“ на сдружение „Зачатие“.