Сдружение „Усмивка“ Бургас набира средства в помощ на деца и възрастни в бургаските болници, засегнати от COVID 19

Сдружение „Усмивка“ подема кампания в помощ на хората, които са засегнати от коронавируса и такива, които трябва да се защитят от заразата в болничните заведения. Това съобщи председателят на бургаската организация Митка Георгиева.

През февруари тази година се проведе Национален конкурс за деца от 5 до 15 г. под наслов „Магията на кукерската маска – Да прогоним злото, да бъдем по-добри“. Идеята на конкурса беше да се наберат средства от продажбата на кукерските маски, за да бъдат закупени две инфузионни помпи за Детската неонатология в УМБАЛ Бургас.

Поради настъпилата кризисна ситуация в страната от КОВИД-19 от сдружението решават да  пренасочат средствата към една по-необходима за момента кауза, която би била по-полезна за хората, които имат нужда от това. От там искат да закупят дезинфектанти, белина, мокри кърпи, течен сапун, маски и деспенсъри за дезенфектанти, които да предостави на болници, имащи нужда от тях в този толкова напрегнат  момент.

До момента набраната сума от началния търг от разпродажбата на кукерските маски е 350 лева. От сдружението апелират към всеки, който може, да се включи в кампанията. Хората могат да предоставят помощи и продукти на адрес:

1. Гр. Бургас

Ул. „Янко Комитов“ 4

За Сдружение „УСМИВКА“

2. Могат да изпратят ДМС 17 777 с кодова дума RAMO

Или

3. Да направят дарение на :

SMILE SDRUZHENIE

IBAN BG23RZBB91551007918704

РАЙФАЙЗЕНБАНК ОФИС БУРГАС 5

За кампанията „Магията на кукерската маска – Дай рамо да помогнем на децата и възрастните  в болничните заведения“.

4. Могат да си поръчат кукерска маска от фейсбук страницата на Сдружение „УСМИВКА“. Маските ще бъдат публикувани, а хората ще могат да си заявят желаната и да направят дарение, като предоставят адрес за кореспонденция, на който да им бъдат изпратени маските по куриер.

Кукерските маски ще бъдат предоставени за разглеждане на фейсбук страницата на Сдружение „Усмивка“.

Източник: gramofona.com