Стартира Националният конкурс за „Най-усмихнат клас на България 2018“

За пета  поредна година сдружение „Усмивка“ с подкрепата на Община Бургас организира Национален конкурс на тема „Най-усмихнатият клас на България 2018“. Конкурсът стартира на 01.10.2018 г. и ще продължи до 30.10.2018 г. Надпреварата ще се проведе в 6 категории:

I-ва категория – „Най-усмихнатите деца в детската градина“

II-ра категория – „Най-усмихнати първолаци“

III-та категория – „Най-усмихнат начален курс от 2-ри до 4-ти клас“

IV-та категория – „Най-усмихната прогимназия“ за 5-ти до 8-ми клас

V-та категория – „Най-усмихнати гимназисти“ за 9-ти до 11-ти клас

VI-та категория – „Най-усмихнати абитуриенти“

През годините в конкурса са участвали над 700 училища и детски градини и над 22 000 детски усмивки. Събитието има над 100 публикации в медиите и весели репортажи в редица телевизии. Всичко това прави „Най-усмихнат клас на България” най-големия конкурс за усмивки в страната!

Конкурсът 2018 г. се провежда под надслов „През новата учебна година, Уважение, Сплотеност и Подкрепа – Усмивката прави силата!”

Тази година той вече има и собствена официална страница: www.usmivka2018.org.

Журито сте Вие!

Всеки има възможност да гласува и подкрепи най-усмихнатия клас от цялата страна. Покажете на всички уважението, сплотеността и подкрепата във Вашия клас и просто се забавлявайте!

Най-важно е участието, защото усмивката прави силата! Бъдете най-усмихнатите и накарайте другите да се усмихнат!

Как да участвате?

Изпратете Вашата снимка на класа (максимално 0.2 МB, min. 350px) на: usmivka2018@sdrujenieusmivka.org.

Напишете:

• Кой е Вашият клас и кой е Вашият класен ръководител?
  • Кое е Вашето училище и къде се намира (град/село/област)?

После просто гласувайте и подкрепете Вашия най-усмихнат клас! Поканете и Ваши близки и приятели да гласуват и да Ви подкрепят!

Всички деца, участвали в конкурса, получават е-Грамота от сдружение „Усмивка“ и Община Бургас.

Всички учители, участвали в конкурса получават е-Сертификат от сдружение „Усмивка“ и Община Бургас.

Победителите ще бъдат наградени, както всяка година, на официална церемония, която ще се проведе на 07.12.2018 г. в сградата на Областна администрация – Бургас.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

По традиция всеки първи петък на октомври се отбелязва Световният ден на усмивката. Негов основател, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа, като част от рекламна кампания през 1963. Днес усмихнатото лице е един от най-популярните емотикони не само в Интернет, но и навсякъде в нашия живот.

Според Бел този ден трябва да е „посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото: „Направи добро! Помогни на някого да се усмихне!“

Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните. Датата е в началото на октомври, защото началото на есента определено има нужда от повече усмивки.