Безплатни прегледи и консултации по време на „Зона Здраве“ в Бургас (6 и 7 април 2019 г.)

Кръводарителска акция, изследвания, прегледи, консултации с лекари, психолози, природна и алтернативна медицина, био храни и козметика, томболи с над 100 атрактивни награди – това предлага на бургазлии четвъртото издание на форум „Зона Здраве“, което ще се проведе на 6 и 7 април от 11 до 19 ч. в МОЛ Бургас Плаза.
Входът за посетители е свободен.

„Зона Здраве“ се организира от Институт за здравно образование, с партньорството на Национална пациентска организация, Община Бургас, РЗИ – Бургас.

Анонимно изследване за хепатит С ще проведе Национална пациентска организация съвместно с УМБАЛ Бургас и Лаборатория „Лина“. Ще има също: безплатно измерване на кръвна захар и кръвно налягане, определяне на риска от развитие на диабет, тест за разширени вени, кът за гримиране, психологически консултации.

Община Бургас ще представи консултации с медицински специалисти от общински лечебни заведения. Сред тях е КОЦ-Бургас, който ще провежда на място ехографски изследвания за ранна диагностика на онкологични заболявания. Най-големите бургаски лечебни заведения се включват в събитието с консултации от свои специалисти по график – сред които кардиолози, уролог, хирург, гинеколог, ендокринолог, физиотерапевт и др. УМБАЛ Бургас организира кръводарителска акция в първия ден на изложението – 6 април от 11 до 15 ч.

Спортни школи и клубове, субсидирани от Община Бургас, ще промотират активния начин на живот за добро здраве.

Подробна програма на изложението можете да видите във фейсбук страницата: https://www.facebook.com/ZonaZdraveBurgas/