Благотворителна изложба „Фокус Вътре”

Екипът на Сдружение „Фракарита България“ има удоволствието да Ви покани на третата организирана благотоврителна изложба: „Фокус Вътре”, по повод 15-годишнината от създаването на проект „Солидарност“ и 10-годишнината от създаването на Национална информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта (НИЛНАХ).

Тази година е юбилейна за нас и бихме искали да споделим удовлетворението от извървяния път заедно с Вас!

От 2003 година програма „Солидарност” изпълнява своята мисия – рехабилитация и социална интеграция на зависимите с цел автономен живот. През 2010 създадохме другата наша структура – Национална информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта, а в края на 2015 г. поставихме началото и на социалната услуга „Къща Посока”, насочена към зависими хора, които активно употребяват наркотици и алкохол и на този етап от живота си не са взели решение за промяна и включване в лечение.

Вече 3 години се развива и дейността на фотографското ателие „ФотоФози“, част от  рехабилитационна програма „Солидарност”, създадено от успешно завършили клиенти на програмата, екипа и професионални фотографи. Ателието е една съществена част от терапевтичния процес на хората в рехабилитация и в прехода им към адаптация и реализация в живота след процеса на лечение. Tрeта година подред ателието организира и провежда благотворителни изложби с различна тематика. С настоящата изложба,  „ФотоФози” се самофинансира и подкрепя дейността на програма „Солидарност “.

„Фокус вътре“ е тематична изложба на фотографии, направени от клиентите, екипа на рехабилитационната програма и професионални фотографи. Идеята за изложбата е заимствана от една от терапевтичните групи „Фокус вътре“, в която акцентът е поставен върху вътрешния свят на рехабилитиращите се и взаимоотношенията им вътре в групата. „Фокус вътре“ дава възможност да насочим вниманието си към себе си и собствените си преживявания, да се замислим за страховете, болките и неизказаните думи, да си припомним мечтите и целите ни; да разберем как нюансите на вътрешния ни фокус обагрят реалността, фокуса ни навън и взаимоотношенията ни с другите.

Събитието е и част от поредица събития, организирани по повод рождения ден на сдружение „Фракарита България“.

Копия на всички експонати от изложбата ще могат да бъдат закупувани както на събитието, така и след това през Фейсбук страницата на ателието.

Изложбата „Фокус вътре“ ще се състои на 09 Юли 2018 година  (понеделник) от 18:30 ч. в The Fridge на ул. Генерал Паренсов 6Б , София.

Заповядайте!