„Национална асоциация на децата и младите хора с диабет“ организира среща – дискусия под надслов „Семейство и диабет“

Кога
12.11.2018 @ 10:00 am – 2:00 pm
2018-11-12T10:00:00+02:00
2018-11-12T14:00:00+02:00
Къде
парк хотел "Москва"
гр. София
„Национална асоциация на децата и младите хора с диабет“ организира среща - дискусия под надслов „Семейство и диабет“ @ парк хотел "Москва"

„Национална асоциация на децата и младите хора с диабет“ – родители, деца и млади хора с диабет, в партньорство с Национална пациентска организация, организира среща – дискусия под надслов „Семейство и диабет“, която ще се състои на 12.11.2018 г. (понеделник) от 10.00 до 14.00 ч. в гр. София, Парк хотел „Москва“, зала „Киев“. Основна тема на дискусията ще бъде „Стъпки в правилната посока – достъпно ли е здравеопазването за пациентите с диабет в България“.

Поводът за провеждане на събитието е предстоящия Световен ден за борба с диабета – 14-ти ноември, както и голямото обществено значение на заболяването у нас и в световен мащаб.

По време на срещата участниците ще се запознаят с някои от дейностите на „Национална асоциация на децата и младите хора с диабет“ и насоките, в които тя работи. Ще се дискутират пътищата и възможностите за обединяване на усилията, за да бъдем още по-полезни за решаване на предизвикателствата и проблемите на децата и младите хора с диабет у нас.

Участие в дискусията ще вземат представители на Комисия по здравеопазването към 44-то Народно събрание, Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Национална здравноосигурителна каса, Национална експертна лекарска комисия (НЕЛК), Български лекарски съюз, изпълнителна агенция по лекарствата, г-жа Милка Василева, председател на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, водещи ендокринолози от цялата страна, медицински специалисти, директори и учители от детски градини и училища, деца и родители, партньори и приятели.

Вярваме, че заедно бихме могли да направим нашите „малки“ крачки за подобряване на ситуацията за децата, младите хора и техните семейства по отношение на диабета, да бъдем в помощ и от полза на нуждаещите се.