Състезатели по йо-йо останаха „без дъх” за благородна кауза

7-то Национално Йо-Йо състезание се проведе в Интер Експо Център на 5 септември  и бе част от гейминг състезания, включени в десетото издание на фестивала Aniventure – първият и най-голям фестивал за японска култура в България, който събира на едно място традициите и модерната попкултура на Япония.

Над 50 състезатели по Йо-Йо от цялата страна бяха заявили участие в различните дивизии – Beginner (за начинаещи времетраенето на представянето е минута и половина), Battle (участници излизат един срещу друг на сцената и се редуват кой кого ще надиграе), 1A Freestyle , 4A Freestyle и 5A Freestyle (3-те фристайл девизии са за професионалисти, като всеки участник има 3 минути на сцената, за да покаже на какво е способен).

За втора поредна година с атрактивните си изпълнения майсторите на йойото изразяват символичната си подкрепа на каузата за повишаване познаваемостта на симптомите на рядко и трудно за диагностициране заболяване пулмонална хипертония, което включва и оставането „без дъх”.

В рамките на инициативата състезателите от цялата страна се борят за националната титла и за участие във финалите на Европейското Йо-Йо състезание.

Повече информация може да откриете тук.