Член на Национална пациентска организация е номиниран за приз „Човек на годината” 2013, организиран от Български хелзински комитет.

Фондация „Център за надежда“ е една от 43-те кандидати за спечелване на приза за 2013, като номинацията е със следните мотиви: През януари 2013 г. Фондация „Център за надежда“ окончателно спечели дело срещу Столична община (СО), Метрополитен ЕАД и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) заради достъпността на софийското метро.

Всеки, който желае да подкрепи Фондация „Център за надежда“, може да го направи до 30 ноември, като гласува тук. Гласуването става посредством натискане на бутона Like (Харесва ми) в дъното на всяка номинация на www.humanoftheyear.org. За гласуване е необходима регистрация във Facebook. Всеки може да подкрепи неограничен брой номинации, но не може да гласува повече от веднъж за определена номинация.

Годишните награди “Човек на годината” се дават за принос към правата на човека и правозащитността. До края на месеца всеки може да гласува онлайн за своя фаворит за определянето на наградата на публиката.

Наградите “Човек на годината” са морални и нямат финансово изражение. Целта им e да дадат символично признание. Носителят на голямата награда получава статуетка и грамота, останалите наградени – плакат и грамота.