Шест семейства с репродуктивни проблеми получиха подкрепа от традиционната благотворителна кампания „Коледно желание“ на сдружение „Зачатие“

Благотворителната и дарителска инициатива на сдружение „Зачатие“, озаглавена „Коледно желание“, е създадена по идея на участници във форумите на сдружението през 2009 година. Вече 11 години поред, „Зачатие“ призовава клиники по репродуктивна медицина, социално отговорни фирми и членове на обществото да помогнат на хората с репродуктивни проблеми да сбъднат най-съкровеното човешко желание – да се сдобият с дете. Благодарение на събраните от „Зачатие“ средства и дарения са родени много български деца.

На 7 декември 2019 г. по време на коледното тържество за децата на „Зачатие“ и в присъствието на много техни приятели беше изтеглен жребий за определяне на хората, които ще получат финансова подкрепа под формата на ваучери за лечение на стерилитет. Сдружение „Зачатие“ обяви предварително, че ще дари 3 ваучера по 2000 лв. всеки. Благодарение на събраните от дарителската кампания средства, успяха да дарят още 3 ваучера – един от 2000 лв. и два от 1000 лв. – и така в шест български семейства тази година Коледа ще бъде по-светла и по-изпълнена с надежда от всякога!

Най-напред председателят на сдружение „Зачатие“ Стефка Сарафова-Захариева изтегли получателят на ваучер за 2000 лв, осигурен от анонимен дарител и приятел на сдружението и късметът споходи потребителят от форума с псевдоним Zlateto.

След това започна тегленето на 3-те ваучера по 2000 лв, осигурени от сдружение „Зачатие“. Кметът на община „Овча Купел“ – г-н Ангел Стефанов – определи кой ще бъде първият получател на ваучер от Зачатие и това се оказа потребителка от форума с псевдоним bilianka. Вторият ваучер отиде при потребителка от форума с псевдоним Преслава90, а третият ще зарадва потребителката от форума с псевдоним sparki7.

Получателите на двата допълнителни ваучера от по 1000 лв. всеки бяха изтеглени традиционно от децата на „Зачатие“ и това са потребителите от форума с псевдоним mary cherry и vikiimiro.

От сдружението благодарят на всички, които подкрепиха инициативата „Коледно желание“ и пожелават да бъдете здрави и щастливи със светлина в душите и домовете!