Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи стартира кампания под надслов „Карай си спокойно!“

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи с подкрепата на Министерство на регионалното развитие стартира кампания под надслов „Карай си спокойно!“. Билбордове с този надпис и с атрактивни визии ще бъдат разположени през 40 – 50 км по цялата АМ „Тракия“.

Кампанията е насочена предимно към младите шофьори и има за цел да ги призове да намалят скоростта и да се движат безопасно по пътя.

ВИДЕО

Владимир Тодоров, председател на Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи обясни на пресконференция в БТА защо трябва младите шофьори да карат спокойно. „Младите хора получават недостатъчно обучени шофьорски книжки. Като добавим към това и типичните белези на младостта – нетърпение, желание за изява, бунтарство, се получава коктейл от опасни съставки, които на пътя може да бъдат животозастрашаващи. Ако по АМ „Тракия“ се кара със скорост от 120 км/ч., ще се стигне за 3 часа от София до Бургас. Ако караме обаче със 140 км/ч. ще спестим 26 минути. За 26 минути никой не е станал по-щастлив, по-богат или по-успял. За 26 минути обаче може да застрашим живота на много хора. Затова „Карай си спокойно!“, каза Тодоров.

източник: novini.bg