22 000 лева събра благотворителният търг на Дарик за децата с аутизъм

На 25 март 2019 г. в Резиденцията на Датския посланик в Р България успешно приключи Деветият благотворителен търг на Дарик радио. Събитието се проведе под под патронажа на датския посланик в България – Сьорен Якобсен в подкрепа на две благородни каузи- децата с аутизъм и недоносените деца.

За родените преждевременно деца в България и през тази година предстои да бъдат закупени нови ковьози, а изграждането на Центъра за деца с аутизъм за Северна България в гр. Плевен предстои да продължи, както и обучението, квалификацията и сертификацията на специалистите по световно наложени терапевтични практики за работа с деца с аутизъм.

Търгът, който се организира от Ники Кънчев Шоу, Спортно шоу Гонг и Gong.bg, събра почти 50 хил. лева – сума, която е една от най-големите откакто кампанията се провежда.  Точните средства възлизат на 47 702 лева, като те бяха разпределени между Фондация „Нашите недоносени деца”, която получи 24 852 лева, а Сдружение „Аутизъм днес” – 21 850.

За първи път на събитието присъстваха и част от най-големите дарители спортисти, музиканти, артисти и хора от бизнеса, сред които един от най-добрите български тенисисти Димитър Кузманов, певицата Ирина Флорин, музикантите от Jeremy и др.