„Аутизъм днес” се включи в инициативата „Посланик за един ден”

По инициатива на Н. Пр. Ема Хопкинс, Посланик на Великобритания в Р България за втора поредна година се проведе конкурс „Посланик за един ден“.

Дами-посланички от дипломатическите мисии в България и жени лидери от НПО сектора в България, сред които и председателят на сдружение „Аутизъм Днес“ и фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ – Владислава Цолова се обединяват по повод Международния ден на жената 8-ми март 2019 г. и предоставят възможност на момичета от цяла България да изпитат усещането какво е да си „Посланик за един ден”.

Темата на конкурса е силата на личността да постигне положителна промяна в обществото и да черпи вдъхновение от жените в България, лидерки в НПО сектора, които правят точно това.

Мария Ковачева е на 16 г. от Троян и е сред победителките в конкурса с есе, в което непосредствено и със загриженост говори за липсата на комуникация между поколенията и как трябва да се работи, за да се реши този проблем.

Мария е избрана от Н. Пр. Ирит Лилиан и заедно с представителката от НПО сектора Владислава Цолова на 6 февруари посетиха Посолството на Израел, заедно с актрисата Елена Петрова, приятел на сдружение „Аутизъм Днес“ и подпомагащ каузата за качество на живот на децата с аутизъм и техните семейства и супервайзорката на центровете „Аутизъм днес“- Диина Сингър, BCBA, сертифициран поведенчески аналитик, която беше в България за поредното обучение на специалистите от АВА центровете „Аутизъм Днес“ – София и Плевен.

След посещението в Посолството на Израел Н. Пр. Ирит Лилиан заедно с Мария Ковачева посетиха първия в България АВА Център по приложен поведенчески анализ АВА Център „Аутизъм Днес“- София.