Пролетно-лятната колекция на социалното предприятие „Нарисувай ми усмивка“ представиха „Онкоболни и приятели“ – Бургас

Благотворителен базар по повод Световния ден на социалната работа се проведе в експозиционния център „Флора“ Бургас. Той се организира за първи път. В него със свои изделия се включват 20 социални звена в община Бургас, сред които и социалното предприятие, управлявано от сдружение „Онкоболни и приятели“.

В рамките на изложението сдружението предложи ръчнонаправени сувенири, предмети за бита, дрехи, бижута. Те са направени от потребители и работещи в социалното предприятие.

В рамките на събитието сдружението представи пролетно-лятната колекция от облекла, изработени в социалното предприятие „Нарисувай ми усмивка“.

„Представяме първата си колекция „Майка и дете“, тя е дело на дизайнера Надя Пейовска. Уникалното при нашите облекла и изделия е, че те са ръчно рисувани. Имаме ръчно рисувани чадъри, рокли, шалове, блузи. Също така влагаме и бродерия, ръчна и машинна. Предлагаме и печат върху тениски, шапки и други рекламни материали.“, каза председателката на сдружението Цонка Тодорова.

Инициативата се организира от община Бургас.