Начало - Актуално - за НПО - Среща на пациентски организации с НЗОК във връзка с промяна на новите критерии за лечение на хронични вирусни хепатити

Актуално :: за НПО

Днес, 1 февруари, от 16:00 часа по инициатива на пациентските организации, в НЗОК (ул. Кричим №1) ще се състои среща относно промяната на критериите за лечение на хроничните вирусни хепатити.

В срещата ще вземат участие представители на ръководството и експерти от НЗОК, проф. д-р Крум Кацаров, Национален консултант по гастроентерология и Председател на Българско дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография; проф. Людмила Матева, председател на Българска асоциация за изучаване на черния дроб; пациентски организации, представляващи пациенти с хепатит, както и Сдружения, представляващи пациенти, застрашени от коварното заболяване.

На срещата ще бъдат обсъдени възможностите за промяна в настоящите критерии за лечение на хепатит С и ще се представят проблемите, с които се сблъскват пациентите и техните лекари при сега действащите правила. Напомняме, че НЗОК вече публично оповести намеренията си за промяна на критериите за лечение на хепатит С от 1 март 2017 г.

Представители на следните пациентски организации ще вземат участие в срещата: Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“, Сдружение „Хепактив“, Българска асоциация по хемофилия, Организация на таласемиците в България, Български Съюз на трансплантираните, Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит – АПРА.