Начало - Актуално - за НПО - VI Национален конгрес на пациентските организации ще се проведе в периода 29 юни-1 юли 2017 г.

Актуално :: за НПО

Представители на Европейската комисия, държавните институции, експерти и пациенти ще обсъждат темата за универсалния достъп до здраве по време на най-големия форум на пациентските организации . Представителят на Европейската комисия от Генерална дирекция „Здравеопазване и безопасност на храните“ г-н Филип Домански ще бъде специален гост по време на откриването на Шестия Национален конгрес на пациентските организации, което ще се състои от 12:00 часа на 29 юни (четвъртък) в конферентна зала Витоша (в новопостроената сграда до хотела) на Витоша Парк Хотел (ул. „Росарио“ №1).

Г-н Домански ще изнесе доклад с препоръките на Комисията към България по отношение на здравеопазването, която ще бъде основа за дискусия, в която са поканени да участват министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров, д-р Даниела Дариткова-Проданова, председател на Комисия по здравеопазването към НС, д-р Глинка Комитов, управител на Националната здравноосигурителна каса, както и представители на съсловните организации.

Програмата на конгреса можете да видите ТУК