Начало - Актуално - за НПО - ОТВОРЕНО ПИСМО

Актуално :: за НПО

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,                                                                                                                                                                                   Преди броени дни отново станахме свидетели на проява на особено жестока аргесия към лекар при изпълнение на служебните му задължения. Като представители на Национална пациентска организация - най-голямото пациентско обединение в България, ние не можем да останем базучастни свидетели на този акт на насилие над медик, посветил живота си на това да помага животът да се случва!

Оценявайки обществената значимост на случилото се и чувствителността на темата, изразяваме огромното си възмущение и огорчение от всички прояви на агресия към човека. В конкретния случай, не можем да не обърнем внимание на особената тежест на деянието, тъй като агресивното поведение е насочено към лекар, който е изпълнявал служебния си дълг и е полагал грижи, за да опази два живота и да им даде възможност да поемат по нов път.

Ние от Национална пациентска организация смятаме, че агресията към лекарите е поведение, което трябва да бъде изкоренено от обществото. Съзнателното причиняване на вреда или болка, демонстрацията на неприязън или използването на сила спрямо медиците трябва да бъде заклеймено като престъпно деяние, заслужаващо най-суровото законово наказание. Нека не забравяме, че лекарите са тези, които са посветили усилията и времето си, за да опазват нашето здраве и заслужават уважение, а не посегателство над личността им!

Национална пациентска организация изразява своята подкрепа към д-р Албена Гагова и екипа на болница “Шейново”, като остро осъжда деянието и призовава за прилагане на цялата строгост на закона!

С уважение:
УС на НПО