Начало - Актуално - Зa членовете - "ПОЕМИ ДЪХ" за пети пореден път в България

Актуално :: Зa членовете

"ПОЕМИ ДЪХ" за пети пореден път в България

Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония (БОППХ) организира редица активности във връзка с тазгодишното отбелязване на Световния ден на пулмоналната хипертония – 5 май. В тазгодишното издание на европейско ниво ще се включат 32 национални асоциации, членове на Европейската асоциация по пулмонална хипертония (PHA EUROPE).

• Под мотото "ПОЕМИ ДЪХ" Световният ден на пулмоналната хипертония у нас ще бъде отбелязан за пети пореден път на 4 май с мащабно спортно събитие в спортен център "Фънтопия", Парадайс център, София в присъствието на много доброволци, които ще приканват хората да се включат в нашата инициатива и ще предоставят информационни материали. Целта е да се постигне широка гласност по проблемите на хората с пулмонална хипертония, както и трудностите, с които се сблъскват пациентите с това заболяване.

• На 5 май НДК ще бъде осветен в синьо – цветът на пулмоналната хипертония.

• Телевизионен клип ще разказва как здрави хора влизат в ролята на болни, за да усетят, колко е трудно да не можеш да си поемеш дъх.

#WorldPHDay