Румяна Величкова

Румяна Величкова завършва Факултета по журналистика и масова комуникация към  СУ „Св. Климент Охридски“ през 2004 г. със степен „бакалавър“, специалност „Книгоиздаване“, а година по-късно придобива и степен „магистър“ по публична комуникация. Успоредно с това си образование, записва и завършва и втора висша специалност – „Културология“, към Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

След като работи близо три години в книгоиздателския сектор като технически редактор и коректор, професионално в сферата на PR и рекламата навлиза през 2008 г. с работата си в една от най-известните агенции за PR и реклама в страната.

В Национална пациентска организация работи от самото й основаване в началото на 2010 г. като PR експерт и мениджър проекти. С нарастването и развитието на мрежата на НПО, както и на Секретариата на сдружението, организационните функции на Румяна Величкова постепенно прерастват в ръководни и от 2014 г. тя заема позицията заместник-директор.