Сдружение „Зачатие“

Лице за контакт: Стефка Демирева Сарафова-Захариева, председател на УС на сдружението
Адрес: гр. София, ПК 1505, кв. Редута, ул. „Кадемлия“ 13
Email: zachatie@gmail.com

Сдружение „Зачатие” е първата неправителствена организация на пациентите с репродуктивни проблеми в България. Тя е създадена от група български жени на 6 март 2004 г. в София, няколко месеца след стартирането на най-големият български портал за стерилитета www.zachatie.org, който е и официалният сайт на организацията.

От създаването си сдружението има 110 официално регистрирани членове и хиляди симпатизанти от цялата страна и чужбина. То е независима и доброволческа структура, в която може да членува всеки български гражданин, който подкрепя и споделя нейните идеи, цели и дейности. А именно: посредничество между институциите, пациентите, специалистите, медиите и всички заинтересовани страни, предоставяне на актуална и адекватна медицинска, правна и административна информация на пациентите, защита на интересите им, морална и финансова подкрепа. От създаването си непрекъснато поставяме проблемите на инфертилните двойки на широк обществен дебат с инициативи и участия в медийното пространство. Не закъсняха и първите законодателни промени, които са резултат от продължителната и последователна работа на сдружението. В момента вече можем да заявим, че всички решения и промени в република България, свързани с лечението на безплодието и асистираната репродукция се взимат и с нашето участие и мнение. По-подробна информация за нас можете да намерите на следния адрес: http://www.zachatie.org/za-nas.

От 2010 г. Сдружение „Зачатие“ е член на европейската организация Fertility Europe.

www.zachatie.org