Фондация „Стъпка за невидимите деца на България”

Лице за контакт: Владислава Цветанова Цолова – председател
Адрес: гр. София 1407, район Лозенец, ул. Банат № 24-26, вх.А, ап.12
Email: invisible.bulgarian.children@gmail.com

Стъпка за невидимите деца на България отганизира концерти и събития, посветени на световния ден за информираност за аутизма- 2 Април- от 2 Април 2010 г. до момента, в които се включват много известни и обичани български личности, като Део, Ники Кънчев, Графа, Орлин, Любо, Гала, Камен Воденичаров, Елица и Стунджи, Дидо от Д2, Калин терзийски, Елена Петрова, Йоана Драгнева и много други в годините.

По инициатива на организацията през 2010 година стартира в България кампанията „Майки и приятели на деца- аутисти- Чуйте за нашите деца”, като част от Световната кампания Autism Mothers, която води началото си от Англия през 2009 г. и я подеха майки на деца с аутизъм в почти цяла свят. Известните, които подкрепят кампанията се включиха в нея, фотографър Англе Коцев направи благотворително фотоси на майките и изветсните с екипа си от гримьор, фризьор, Жана Жекова предостави безвъземздно рокли на майките и фотосите обиколиха на събития цялата страна, като в София Фотоизложбата „Майки и приятели на деца- аутисти: Трябва да чуете за нашите деца” се откри на 20 Окттомври 2010 г. в София Лайф Клуб от тогавашния Министър на образованието, който пое ангажимент наш представител да бъде включен в работната група по изработка на закона за образование и това стана факт. Медии и Радио станции в продължение на една година излъчваха безвъзмездно клиповете от Капманията, агенции за външна реклама изработиха билбордове бордовете бяха в цялата страна.