ное.
12
пн
Пети национален конкурс за изработка на кукла „В очакване на Коледа“
ное. 12 @ 8:16 am – дек. 10 @ 6:00 pm
Пети национален конкурс за изработка на кукла „В очакване на Коледа“

За пета година сдружение „УСМИВКА“ – Бургас съвместно с читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985“ организират Национален конкурс за изработка на кукла.

В конкурса могат да учатсват всички деца на възраст от 6 от 14 години. При изработката на куклите могат да се използват всякакви техники и материали (без хартия, картон, шума и пластилин).

Готовите кукли трябва да се изпращат до 10.12.2018 г. на адрес: гр. Бургас, к-с „Меден рудник“, бл.25 /партер/, читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985“, за конкурса за кукли. Всяка кукла трябва да има етикет, на който да са описани – град, трите имена на автора, възраст, училище или детска градина, телефон и имейл за контакт.

Всички участници ще получат грамоти за участие по електронната поща и сертификат за преподавателя, а авторите на отличените кукли – награди.

ВАЖНО! Творбите няма да се връщат, и след приключване на конкурса и изложбата ще бъдат подарени на деца и младежи с увреждания, настанени в центрове от семеен тип.

 

За повече информация:
Сдружение „УСМИВКА“, гр. Бургас, ул. „Славянска“ № 4
Митка Георгиева - 0887 395 403
www.sdrujenieusmivka.org
www.usmivka2018.org 
читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985“
телефон 056/85 22 76, 0895 506 219

 

Стартира конкурса „Годишни награди за пътна безопасност“ за 2018 година
ное. 12 @ 9:25 am – дек. 16 @ 11:30 pm
Стартира конкурса „Годишни награди за пътна безопасност“ за 2018 година

За осма поредна година фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ към Българска асоциация на пострадали при катастрофи, ще отличи най-добрите инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия.

За пръв път в историята на конкурса, фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ дава възможност всеки желаещ да участва в оценяването на номинираните. На страницата във Фейсбук всеки може да даде своя глас за инициативата която го е впечатлила, а тази която събере най-много харесвания, ще получи не само отличие, но и специална награда. За повече информация, последвайте страницата във Facebook.

Кандидатури се приемат до 16 декември 2018 г.   Регламент за участие »

Годишни награди за пътна безопасност са конкурс за реализирани инициативи в областта на пътната безопасност, които номинират и отличават добрите практики в областта на безопасността на движението, повишаване на културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортни произшествия в шест категории:
– Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации
– Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации;
– Инициативи за пътна безопасност от държавни институции, общини или местни администрации;
– 
Инициативи за пътна безопасност от учебни заведения:
* от странатa
* от столицата;
– Журналистически материали, видеофилми, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност;
– Специална награда на служител на пътна полиция, предотвратил пътен инцидент или участвал в спасяване или оказал помощ на пострадали при ПТП.

В очакване на първите номинации, стартираха поредица от Фейсбук игри, в които ще може да спечелите различни награди и да ги използвате в своите кампании. Условията за участие можете да видите ТУК.