Конкурс на Национална пациентска организация
за инициативи на пациентски организации
, членове на НПО

КОНКУРСЪТ

Инициативата има за цел да насърчи организациите членове на Национална пациентска организация да споделят своите практики, които подобряват благосъстоянието на пациентите и инвестират в пациентското движение у нас. Конкурсът дава възможност на организациите да представят свои проекти, като същевременно се създаде среда за обмен на добри практики и опит. По този начин ще се демонстрира ролята на национално представителните организации и техните членове като ефективен партньор в здравния сектор, който играе ключова роля за подобряване на системата.

КРИТЕРИИ ЗА ИНИЦИАТИВАТА:

• Организацията, предложила практиката, да е член на НПО;
  • Инициативата трябва да е реализирана, а не да е текущ проект;
  • Инициативата да е насочена пряко към подобряване благосъстоянието на пациентите и/или общности от пациенти, като може да бъде за:
    • застъпничество и защита на правата на пациенти;
    • решаване на значими проблеми;
    • преодоляване на икономически и социални бариери и предизвикателства;
    • подобряване на социалното и икономическото състояние на пациентите;
    • популяризиране на заболявания и/или достъп до лечение;
    • подобряване достъпа до лечение на конкретно заболяване.
  • Инициативата да е реализирана в партньорство с поне една от следните заинтересовани страни: институции, национални или местни органи на управление, неправителствени организации, търговски дружества, фармацевтична индустрия, здравни експерти, медии.

КОНКУРС – 2018

Победител (Първо място) Електронно медицинско досие за лицеви аномалии – http://emrfa.org Сдружение „Асоциация вродени лицеви аномалии – АЛА“ Постер Презентация
Победител (Второ място) „Заедно за невидимите деца на България“ Сдружение „Аутизъм Днес“ Постер Презентация
Победител (Трето място) Здравен мониторинг в ромската общност ЦМЕДТ „Амалипе“ Постер Презентация