Начало - Актуално

Актуално

Актуални новини за Национална пациентска организация и нейните членове.

НПО внесе писмо с искане за налагане на вето върху Мораториума върху новите лекарства

2017.12.05

Днес, 05.12.2017 г., Национална пациентска организация входира в деловодството на Президента на РБ писмо с искане за налагане на вето върху Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г. в частта на § 6 от Преходните и заключителни разпоредби. 

Безплатни скринингови изследвания за хепатит С сред служители на предприятия в град Гоце Делчев

2017.12.01

Отбелязване на Световния ден за борба с ХИВ/СПИН със скринингова акция в Немска клиника „Символ на надеждата“, гр. Гоце Делчев

Днес, 1 декември, отбелязваме Световния ден за борба със СПИН

2017.12.01

От 1988 година насам Световният ден за борба със СПИН се отбелязва на 1 декември всяка година. Той дава възможност на хората в целия свят да се обединят в борбата срещу ХИВ, да покажат подкрепа към тези, които живеят с инфекцията, и да отбележат паметта на починалите от заболяването.

ОТВОРЕНО ПИСМО на НПО относно предложения Мораториум за новите лекарства

2017.11.28

Национална пациентска организация подкрепя протестите на пациентските организации срещу предложения Мораториум за новите лекарства, които няма да се поемат от НЗОК през 2018 г. Ако този Мораториум, който е безпрецедентен за Европа, бъде гласуван и на второ четене в края на тази седмица, множество групи пациенти ще бъдат обречени да останат без лечение, което е животоспасяващо и няма алтернатива.

Персонализираният подход при лечение на рак на белия дроб дава по-добри резултати

2017.11.16

Днес, 16 ноември 2017 г. (четвъртък) от 11:00 часа в Пресклуб БТА (бул. „Цариградско шосе“ №49), се проведе пресконференция на тема: „Отбелязваме Месеца на борбата с рака на белия дроб. Какви са новите възможности за лечение?“

Пресконференция на тема: Отбелязваме Месеца на борбата с рака на белия дроб. Какви са новите възможности за лечение?

2017.11.15

На 16 ноември 2017 г. (четвъртък) от 11:00 часа в Пресклуб БТА (бул. „Цариградско шосе“ №49) ще се проведе пресконференция на тема: Отбелязваме Месеца на борбата с рака на белия дроб. Какви са новите възможности за лечение?

Таргетната терапия е приложима и при пациентите с рак на белия дроб

2017.11.10

Един от основните проблеми в България, свързан със заболяването, е недостатъчната профилактика и късното диагностициране

                                                                                                                                                                                                                                                                              Днес, 09.11.2017 г., в Пловдив се проведе пресконференция по повод Световния месец за борба с рака на белия дроб – ноември, и зимното училище по медицинска онкология на Клуб „Млад онколог“. Събитието се организира от Национална пациентска организация и е в рамките на дългосрочната инициатива на организацията за подкрепа на пациенти с рак на белите дробове.

Световната хепатитна общност се обедини около елиминирането на хепатит C до 2030 г.

2017.11.08

Днес, 3 ноември 2017 г., приключва Световната хепатитна конференция на високо равнище в Сао Паоло, Бразилия. От българска страна представители бяха д-р Тонка Върлева, директор на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ към Министерство на здравеопазването, д-р Станимир Хасърджиев, председател на Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“ и Силвана Лесидренска, председател на сдружение „Хепактив“.

Предишна 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Следваща