VII Национален конгрес на пациентските организации ще се проведе в периода 26-27 октомври 2018 г.

Пациенти, институции и експерти в дебат за бъдещето на здравеопазването в България

С видео обръщение на г-н Филип Домански, представител на Европейската комисия от Генерална дирекция „Здравеопазване и безопасност на храните“, ще бъде открит Седмият Национален конгрес на пациентските организации. Най-големият пациентски форум в България тази година е на тема: „Бъдещето на здравеопазването в България“ и ще бъде открит в 10.00 ч. на 26 октомври 2018 г. (петък) в зала „София” на хотел Метрополитън (бул. „Цариградско шосе“ №64).

Събитието ще стартира с дискусионен панел, посветен на предстоящите реформи в здравноосигурителния модел и промените в системата на здравното осигуряване, като участие в панела ще вземат д-р Даниела Дариткова-Проданова, председател на Комисия по здравеопазването към Народното събрание, доц. Михаил Околийски, експерт в офиса на Световната здравна организация за България и г-жа Светла Несторова, председател на Асоциация на българските застрахователи. Покана за участие е отправена и към Министерство на здравеопазването.

Седмият Национален конгрес на пациентските организации се реализира под патронажа на Комисия по здравеопазването и Министерство на здравеопазването и в него ще вземат участие над 150 представители на пациентски организации от цяла България, чуждестранни гости от Македония и Румъния, представители на българските институции, съсловни организации, асоциации и обединения в сферата на здравеопазването, застрахователни дружества, здравни експерти и индустрия.

В програмата на Конгреса са застъпени темите за развитието на здравноосигурителния модел в България, постигнато и желано в сферата на електронното здравеопазване, значението на националните програми за скрининг и профилактика на социалнозначимите заболявания, употребата на биоподобните и генерични продукти и др.

ПРОГРАМА НА КОНГРЕСА

Спонсори и партньори на събитието: