На 27 януари 2022 г., от 15:00 ч., в рамките на редовно заседание на Комисия по здравеопазването на 47-то Народно събрание ще се проведе дискусията „Здравеопазването след пандемия: политики, инвестиции, технологии, човешки капитал“. Събитието ще се излъчва на следния линк Национална пациентска организация (НПО) | Facebook

Дискусията се организира по инициатива на Националната пациентска организация и е част от програмата на 10 Национален конгрес на пациентските организации.

В рамките на събитието ще бъдат обсъдени ключови въпроси, свързани с краткосрочните и дългосрочните ефекти от пандемията от COVID-19 върху здравната, социалната и икономическата сфера, както и какъв трябва да е националният отговор на тези предизвикателства, особено в контекста на изработването на бюджет 2022. Акцент на дискусията са проблемите пред здравеопазването, техните решения, както и заложеното в Националния план за възстановяване и устойчивост.

В дискусията ще се включат г-н Йерон Ютте, началник отдел към Главна дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване” на Европейската комисия, министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова, народните представители от Комисията по здравеопазването, здравни експерти, представители на съсловните организации и др. Национална пациентска организация ще се представлява от новоизбрания председател на сдружението д-р Иван Вецев.